luni, 6 decembrie 2010

FLORIN ROATA,

Un botosanean pe zi

FLORIN ROATA, uriasul de langa Van Damme!

Autor: stiri.botosani.ro  Publicat: 14-04-2009
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (7)   Vizualizari (1700)  
Marime text: Marime mica Marime mare   Trimite prin Yahoo Messenger
FLORIN ROATA, uriasul de langa Van Damme!
FLORIN ROATA: Daca ar fi fost sa ne batem pe bune, cred ca as fi reusit sa-l inving pe Van Damme!
"Ma numesc ROATA ... Florin ROATA! Locuiesc in Bucuresti. Am aboslvit Facultatea Veterinara din cadrul Universitatii Iasi. Sunt, de asemenea, actor si cascador. Am fost membru al echipei de cascadori Sport X Treme a Marii Britanii, castigatori ai locului 2 la Campionatul Mondial de Cascadorie - Moscova 2003.

M-ati vazut in numeroase filme, reclame si spectacole. Am 198 cm si 110 kg. Detin mai multe medalii de arte martiale Qwan Ki Do pentru lupta: un titlu de campion mondial, doua titluri de campion european si mai multe titluri nationale".

Asa se prezinta botosaneanul Florin Roata pe blogul sau.

Campion mondial la arte martiale, actor. A jucat in nenumarate productii hollywoodiene, alaturi de mari nume ale filmografiei mondiale. Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Andy Garcia, Marcel Iures, Jean Claude Van Damme sunt doar cateva dintre legendele marelui ecran care i-au fost parteneri de film.

Florin Roata este nascut in Botosani, unde a urmat si liceul. Facultatea de Medicina Veterinara a absolvit-o in Iasi.

Nu a fost atras de la inceput nici de arte martiale, nici de actorie. A inceput cu handbalul, in Botosani, apoi baschet. A continuat cu boxul, fiind chiar campion judetean la categoria 74 kilograme. A ajuns, in sfarsit, si la arte martiale, sport care i-a adus si implinirea suprema: campion national, european, mondial.

Dupa 15 ani de Qwan Ki Do, in 1998 a urcat pe podiumul campionatului mondial, in Coasta de Fildes, (Africa).

Un an mai tarziu, in 1999, Florin Roata a sustinut un examen la Buftea, pentru a fi angajat ca si cascador. Au fost doar 10 locuri la nivel national, dar a trecut cu brio si un an a urmat un curs la Buftea si la Academia de Teatru.

Desi este absolvent al Facultatii de Medicina Veterinara din Iasi, nu a profesat niciodata in domeniul pe care l-a studiat. Fan al filmelor de actiune, de a caror lume s-a simtit atras inca din copilarie, botosaneanul Florin Roata a ales sa imbrace haina actoriei, dubland, in diferite scene de lupta sau cascadorii cu grad ridicat de risc, actori celebri.

"Am multe amintiri legate de cei pe care i-am intalnit pe platourile de filmare. Cele mai placute raman totusi momentele petrecute in compania lui Jean Claude Van Damme, pe care l-am cunoscut in 2005, cand am jucat impreuna in Second in Command, film turnat in Romania", povesteste Florin, in presa centrala.

Inca de la prima lor intalnire, Van Damme si-a dat seama, dupa mainile lui Florin, ale caror oase sunt deformate de la atatea lovituri date, ca era practicant al artelor martiale.

 "Ne-am antrenat de multe ori pe parcursul celor aproape cinci luni cat a stat in Romania. Este un tip puternic si extrem de agil in miscari. Stapaneste bine artele martiale, dar, daca ar fi fost sa ne batem pe bune, in afara platoului de filmare, unde totul este regizat, iar loviturile sunt doar mimate, indraznesc sa cred ca as fi reusit sa-l inving", a marturisit Florin Roata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu